Perfektni rezultati u 4 koraka: Mašinsko nanošenje samonivelišuće glet mase

Nida Excellence je inovativna samonivelušuća glet masa namenjena za mašinsko gletovanje unutrašnjih površina. Zbog svojstva samonivelacije nema potrebe za ručnom doradom te se time značajno smanjuje vreme rada. Nida Excellence namenjena je za završnu obradu mineralnih podloga kao što su gipsani malteri i gipskartonske ploče.

Na slici su prikazane gipsane ploče pre završne obrade i posle završne obrade gipsanih ploča

1. PRIPREMA PODLOGE

Površina mora biti pravilno pripremljena pre nanošenja proizvoda. Pripremu treba započeti zaštitom prozora, vrata i električnih utičnica. Takođe je potrebno pokriti podnu površinu, kako se nebi podizala prašina i kasnije lepila za nanesenu masu. Ako na površini zida postoje rupe, ogrebotine ili pukotine, potrebno ih je prvo popraviti masom za izravnanje kao što je Adera Plano. Podloga mora biti suva, bez ogrebotina, neravnina, pukotina i rupa, kako bi se postigao efekat samonivelacije.

Na slici su dva Siniat majstora koji sa špaklama čiste površinu zida od ostataka prethodnih slojeva.

2. PRIPREMA GLET MASE I STROJA ZA NANOŠENJE

Nida Excellence samonivelušuća glet masa fabrički je pripremljena i spremna za upotrebu odmah nakon otvaranja kante. Zabranjeno je dodavanje vode u proizvod. Pre nanošenja masu je potrebno lagano promešati ručnim mikserom na maloj brzini. Za nanošenje proizvoda koristite mašinu za mašinsko gletovanje s visokim pritiskom. Ugao nanošenja prilagodite vrsti radova koje izvodite. Preporučuje se primena mlaznice 529. Tokom nanošenja radni pritisak treba biti najmanje 120-130 bara.

Na slici se nalazi mikser za mešanje glet mase i kanta sa glet masom.

3. NANOŠENJE GLET MASE

Nanošenje iz fiksnog položaja optimalnog za vertikalne pokrete, a nakon toga optimalnog za horizontalne pokrete. Nanošenje glet mase u ravnomernom sloju omogućava optimalnu pokrivenost cele zidne površine. Razmak između površine zida i mlaznice treba biti oko 100 cm, a ugao nanošenja treba prilagoditi površinama. Širina nanesenog sloja treba biti oko 70 cm. Optimalna debljina sloja ne sme biti veća od 1,5 mm kod dvoslojnog poprečnog nanošenja, što znači jedan vertikalni i jedan horizontalni nanos.

Na slici majstor objašnjava koja treba da bude udaljenost, širina i debljina mašinskog nanošenja glet mase.

4. ZAVRŠNA OBRADA ZIDOVA I PLAFONA

Zbog " samonivelušućeg" svojstva proizvoda Nida Excellence, površine ne zahtevaju ručnu obradu, samo je potrebno ostaviti da se naneseni sloj stegne i osuši. Vreme sušenja je oko 24 sata i zavisi o temperaturi i vlažnosti vazduha u prostoriji. Krečenje zidova je moguće tek nakon što se površine potpuno osuše. Pre krečenja, površine se mogu izbrusiti ručnom brusilicom sa brusnim papirom granulacije 150-180.

Na slici je majstor sa ručnom brusilicom i pokazuje kako se brusi površina zida sa brusnim papirom granulacije 150 do 180.

ZAŠTO IZABRATI SAMONIVELIŠUĆU GLET MASU?

Zahvaljujući svojstvu samonivelacije, Nida Excellence ne samo da daje savršeno glatke površine, već pre svega štedi vreme rada na gradilištu. Izbacivanje završne ručne obrade površina, omogućuje završetak radova sa ½ planiranog vremena, čime se smanjuju troškovi i omogućuje izvođaču radova da brže započne s radom na sledećem projektu.

Na slici je graficki prikaz kako samonivelišuća glet masa smanjuje radno vreme i troškove rada te ne zahteva ručnu doradu.

Inovativna, pametna i efikasna rešenja

Proverena i potvrđena rešenja

Posvećenost održivoj gradnji