Politika o kolačićima

Ovom politikom o kolačićima objašnjeno je to kako mi, Etex Building Performance d.o.o., Vojvode Putnika 79, 21208 Sremska Kamenica, možemo da koristimo kolačiće prilikom vaše posete stranice www.siniat.rs, kao i to šta su kolačići, zašto ih koristimo, i kako možete da regulišete njihovu upotrebu.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja se sastoji od slova i brojeva koji se smeštaju na pretraživač ili hard disk vašeg računara. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na računar i hard disk rskuoa. Naša stranica koristi kolačiće kako bi vas razlikovala od drugih korisnika naše stranice, i kako bi prepoznala vaš pretraživač. Ovo nam pomaže u tome da vam omogućimo dobro iskustvo u pregledanju naše stranice, i omogućava nam unapređivanje naše stranice.

Kolačići obično ne identifikuju vas kao pojedinca, već samo uređaj koji koristite. Možete da saznate više o kolačićima na: www.aboutcookies.org

Koje vrste kolačića koristimo?

Želimo da razumete različite vrste kolačića koje koristimo na našoj stranici. Neki od ovih kolačića su od suštinskog značaja za rad naše stranice. Drugi kolačići nisu neophodni, ali pomažu u poboljšanju naše stranice prikupljanjem informacije o korisniku, ili pokušavaju da poboljšaju vaš doživljaj stranice tako što pamte vaše izbore. Takođe koristimo kolačiće koji prikupljaju informacije o vašim navikama u pretraživanju, kako bismo omogućili multimedijalno oglašavanje koje je važno za vas i vaša interesovanje.

Kolačići koje koristimo na našoj stranici kategorisani su na sledeći način:

  • ‘Performansa’ Kolačići prikupljaju informacije o vašem korišćenju stranice, kao što su web stranice koje ste posetili i sve poruke o greškama. Oni ne prikupljaju lične podatke, a prikupljeni podaci se prikupljaju tako da ostaju anonimni. Kolačići o performansi se koriste za poboljšanje načina na koji funkcioniše web stranica.
  • ‘Funkcionalnost’ Kolačići omogućavaju web stranici da upamti sve izbore koje ste napravili na web stranici (kao što su promene u veličini teksta, prilagođene stranice, jezik i region) ili omogućavaju usluge kao što su komentarisanje na blogu.
  • ‘strogo neophodno’ Kolačići su potrebni za rad stranice. Među njima su, na primer, kolačići koji omogućavaju to da se prijavite u sigurnim područjima web stranice.
  • ‘Ciljanje’ Kolačići beleže vaše posete stranici, stranice koje ste posetili i veze koje ste pratili. Ove informacije će se koristiti kod nas, i koristiće ih treća lica u cilju stvaranja stranice, i oglašavanja koje je prikazano na stranici, relevantnijima i više usklađenijima s vašim interesovanjima. Takođe možemo deliti ove informacije sa trećim licima u istu ovu svrhu.

Ovi kolačići će biti ili ‘Session’ kolačići (koji ostaju u vašem pretraživaču samo tokom trajanja vašeg pregleda, tj. dok ne napustite stranicu) ili ‘Persistent’ kolačići (koji ostaju u vašem pretraživaču nakon vašeg pregleda (sve dok ih sami ne obrišete).

Nekima od ovih kolačića upravljaju treće strane, i mogu se odnositi na treće strane & rskuo; i poseduju obaveštenja o privatnosti web stranice za dodatne informacije. Uvrstili smo više detalja o kolačićima na našoj web stranici na kraju ove politike o kolačićima.

Kako upravljati kolačićima na našoj stranici?

Kolačići vrše mnogo važnih poslova na našoj stranici i pomažu u tome da vaše iskustvo na mreži učine ličnijim i prijatnijim. Kada prvi put posetite našu stranicu videćete [površinska / iskačuća / zastavica] koja objašnjava to da se daljim nastavkom korištenja naše stranice smatra da ste pristali na korišćenje kolačića, kao što je opisano u ovoj politici o kolačićima. Međutim, vi ste u mogućnosti da onemogućite upotrebu naših kolačića, ako tako izaberete. Ako to uradite, možete utvrditi da pojedini delovi naše stranice ne rade uopšte, ili da ne funkcionišu ispravno.

Vaš pristanak

Korišćenjem naše stranice i podešavanjem vašeg internet pretraživača tako da prihvata kolačiće, saglasni ste s tim da možemo da koristimo kolačiće na vašem uređaju, kako bismo analizirali način na koji koristite našu stranicu. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku o kolačićima za više detalja o informacijama koje prikupljamo kada koristite ovu web stranicu.

Kako izbrisati i blokirati naše kolačiće?

Blokirate kolačiće aktiviranjem postavke na vašem pretraživaču koja vam omogućava da odbijete postavljanje svih ili nekih kolačića. Međutim, ako koristite postavke vašeg pretraživača da blokirate sve kolačiće (uključujući osnovne kolačiće), možda nećete moći da pristupite svim ili nekim delovima naše stranice. Osim ako niste podesili podešavanja vašeg pretraživača tako da odbije kolačiće, naš sistem će objaviti kolačiće čim posetite našu stranicu.

Internet pretraživači vam omogućavaju da promenite podešavanja kolačića. Ove postavke se obično nalaze u "opcije" ili "preferencije" u meniju vašeg internet pretraživača. Da bi se razumele ove postavke, sledeći linkovi mogu da budu od pomoći.

Da li mogu da povučem svoj pristanak?

Kada nam date svoj pristanak na upotrebu kolačića, kolačići se čuvaju na vašem računaru ili uređaju, kako bi se to upamtilo za sledeći put. To će periodično da ističe. Ako u nekom trenutku želite da povuče svoj pristanak, moraćete da izbrišete kolačiće pomoću podešavanja na vašem internet pretraživaču.

Isključivanje kolačića o ponašanju za oglašavanje

Ako želite da onemogućite kolačiće za oglašavanje, koji pamte vaše navike u pretraživanju i pokušavaju da prikažu relevantne oglase kada ste na mreži, možete da posetite www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices. Ako odlučite da isključite ove kolačiće i dalje ćete videti oglašavanje na internetu, ali ono neće biti prilagođeno vašim interesovanjima. To ne znači da vam neće biti prikazane reklame dok ste na mreži. Dok se mnoge kompanije koje se bave korišćenjem reklamnih kolačića i postavljanjem oglašavanja u skladu s ponašanjem na mreži pojavljuju na linku iznad, ipak ne pojavljuju se sve. Stoga, čak i ako se odlučite da isključite kolačiće koje koriste sve navedene kompanije, i dalje možete da dobijete neke kolačiće za oglašavanje i neke prilagođene oglase drugih kompanija. Takođe možete da upravljate ovom vrstom kolačića u podešavanjima privatnosti na web pretraživaču koji koristite. Molimo pogledajte iznad za više informacija.

Dodatne informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom politikom o kolačićima, obratite se na siniat.rs@etexgroup.com.

Korištenjem ove stranice saglasni ste s tim da možemo da upotrebimo ove kolačiće na vašem računaru/uređaju za gore navedene svrhe.

Inovativna, pametna i efikasna rešenja

Proverena i potvrđena rešenja

Posvećenost održivoj gradnji